Noemi Safir: Faces of beauty – expositie, Wassenaar

Noemi Safir: Faces of beauty - expositie, Wassenaar

Wanneer

21 mei 2017 - 21 juni 2017    
13:00 - 18:00

Evenement type

Tentoonstelling Faces of Beauty van Noemi Safir te zien in Wassenaar.

Noemi Safir is geboren in Montevideo, Uruguay in 1971. Ze woont en werkt in Tel Aviv, Israël en maakt veelkleurige schilderijen van mens- en stadsgezichten. De portretten van Noemi zijn veelal gebaseerd op (anonieme) gezichten, die gedurende het schilderen een identiteit krijgen.

Noemi’s eigen emoties en ervaringen in het leven zet zij zo op het doek. Gelijktijdig biedt dit een opening voor de kijker om zijn eigen interpretatie te geven. Haar grote palet aan kleuren verwerkt ze in penseelstreken. Noemi schildert een taal van emoties die haar liefde voor het leven, de schoonheid en de kracht op het doek weergeven.

De beeldfragmentatie, vastomlijnde kleurvormen en de reconstructie in een dynamisch mozaïek zijn het ‘handelsmerk’ van Safir. De vrouwen die in haar doek schitteren worden afgebeeld in een mozaïek van heldere kleuren. De portretten zijn veelal in forse afmetingen; 180 x 120 cm.

In haar thuisland, maar ook in Miami, New York, San Francisco, Singapore, Korea, India, Parijs, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Australië wist Noemi in korte tijd veel kunstverzamelaars en liefhebbers voor zich te winnen. De expositie loopt tot 21 juli.

Galerie Patries van Dorst
Landgoed de Wittenburg 3
2244 BV Wassenaar

Contactinformatie:
Email: info@patriesvandorst.nl
Telefoon: 06-50292150 (Patries van Dorst)

https://www.patriesvandorst.nl/kunstenaars/noemi_safir/