David Broza en Mira Awad, film en concert – Amsterdam

David Broza en Mira Awad, film en concert - Amsterdam

Wanneer

21 november 2017    
19:00 - 22:30

Evenement type

In Israël is singer-songwriter David Broza een levende legende. Net zo gedreven en openhartig als Bruce Springsteen, maar met een unieke, flamenco-getinte akoestische gitaarstijl.

East Jerusalem West Jerusalem is zijn persoonlijke missie, een project om mensen te verenigen door middel van muziek, juist in conflictgebieden. De gelijknamige documentaire is de perfecte opmaat naar Broza’s concert met de Israëlisch-Palestijnse zangeres Mira Awad.

David Broza groeide op in Israël, Spanje en Engeland en werd eind jaren 70 vooral bekend met zijn Hebreeuwse songs. Zijn hit Yihye Tov (Things Will Get Better) werd het lijflied van de Israëlische vredesbeweging.

Hij maakt ook Spaans- en Engelstalige albums, waaronder Night Dawn, gebaseerd op ongepubliceerde poëzie van Townes Van Zandt. Broza werkte samen met onder anderen Jackson Browne en Steve Earle.

Voorafgaand aan het concert wordt de documentaire East Jerusalem, West Jerusalem vertoond. Na afloop is er een discussie met David Broza en Mira Awad.

Locatie: Muziekgebouw aan het IJ, Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam
Entree: Vanaf 10 euro
Bestel hier kaarten!