Ohad Naharin, The Hole, dans – Heerlen

Ohad Naharin, The Hole, dans - Heerlen

Wanneer

22 februari 2018 - 25 februari 2018    
00:00

Evenement type

In het verlengde van de succesvolle locatievoorstellingen School of Thought en Spiritwalking, presenteert NDT 1 met The Hole opnieuw een project dat de traditionele theaterervaring op de proef stelt. Van 8 februari t/m 11 maart 2018 zijn er per avond twee voorstellingen van Ohad Naharins meesterwerk. In de ene staan de vrouwelijke dansers centraal, in de andere de mannelijke.

Het locatieproject The Hole is een co-productie van NDT met schrit_tmacher just dance/Parkstad Limburg Theaters. Het is de eerste keer dat dit meesterwerk van Ohad Naharin buiten Israël wordt opgevoerd en door een andere gezelschap dan zijn eigen Batsheva Dance Company.

Elke avond presenteert NDT 1 twee voorstellingen van het werk, om 19.00 en 21.00 uur. De dansers en danseressen treden in beide versies op, maar de ene keer nemen de vrouwen het voortouw, de andere keer de mannen. De volgorde wordt steeds op het laatste moment bepaald. Wie niet verrast wil worden of de twee versies juist wil vergelijken, kan kaarten voor beide voorstellingen bestellen. Bij The Hole zit het publiek in een intieme setting op het podium, om de verhoogde dansvloer heen met daarboven een grote metalen grid. Het publiek wordt daarmee een intrinsiek onderdeel van de voorstelling.

Bewegingstaal Gaga
Ohad Naharin, sinds 1990 de artistiek directeur van de Batsheva Dance Company, wordt over de hele wereld geroemd als een van de meest vooraanstaande choreografen. Zo is hij de grondlegger van de innovatieve bewegingstaal Gaga, die veel wordt gebruikt bij de training van dansers en niet-dansers. Voor zijn fascinerende choreografieën en bijdragen aan de ontwikkeling van de hedendaagse dans, ontving Naharin veel prestigieuze prijzen, eredoctoraten en andere onderscheidingen, onder meer de Israel Prize, de EMET Prize, de Dance Magazine Award en twee Bessie Awards.

Locatie: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Speeldata: 22 t/m za 25 feb 2018
Entree: 40 euro
Bestel hier kaarten!

Overige voorstellingen:
do 8 t/m za 17 feb 2018: Lucent Danstheater, Den Haag
di 6 t/m zo 11 maart 2018: Stadsschouwburg Amsterdam