Concert met muziek van Fania Chapir (WIZO) – Arnhem

Concert met muziek van Fania Chapir (WIZO) - Arnhem

Wanneer

17 november 2023    
13:00 - 16:30

Evenement type

WIZO Gelderland kijkt uit naar een heel bijzonder concert op zondag 19 november met muziek van Fania Chapiro (1926-1994). Zij was een bekende Nederlandse pianist en componist en de moeder van WIZO Gelderland-bestuurslid Tamara Linnartz. Fania Chapiro werd beschouwd als een wonderkind op de piano en componeerde al op jonge leeftijd. Later werd zij ook docent en gaf zij regelmatig recitals, vaak met authentieke instrumenten.

De Amerikaanse pianiste Deborah Nemko heeft zich verdiept in de composities van Fania Chapiro en speelt haar stukken regelmatig. Zij is bereid gevonden dat ook voor ons te komen doen op een speciaal huisconcert bij Tamara Linnartz. Daar staat de Steinway-vleugel waar Fania Chapiro op speelde. Tamara Linnartz zal een en ander uit de doeken doen over de bijzondere levensloop van haar moeder. Kortom, het wordt een bijzondere bijeenkomst.

Wil je komen?
In verband met het beperkte aantal zitplaatsen graag zo snel mogelijk aanmelden bij gelderland@wizo.nl of rechtstreeks bij Tamara Linnartz: linnartzt@gmail.com. Bijdrage in de kosten en voor WIZO: 17,50 euro, grotere sponsorbijdragen zijn zeer welkom!. (Een betaling geldt niet als aanmelding). Aanmelden is verplicht.