Dé online community van Joods Nederland. 13 Tishri 5779 · 22 september 2018
 
Pete Silverstein: De Uittocht, tentoonstelling – Groningen
Datum: 05-04-2018 - 13:00 - 17:00

Vanaf 5 april 2018 is in Synagoge Groningen het project De Uittocht te bezoeken van de van oorsprong Amerikaanse kunstenaar Pete Silverstein. De Uittocht bestaat uit een kunstinstallatie in de synagoge en een reeks labs in het Groninger Museum.

De installatie in Synagoge Groningen bevat een met de hand beschilderd servies waarop de afbeeldingen van de Uittocht van de Joden uit Egypte in een nieuw jasje zijn gestoken.

Moderne interpretatie
Silverstein plaatst de taferelen en verhalen uit het Bijbelboek Exodus in de moderne samenleving. Hoewel het verhaal van Pete Silverstein trouw blijft aan het verhaal uit het Oude Testament, weerspiegelen de taferelen hedendaagse verbeeldingen zoals moderne plagen, kinderslavernij, prostitutie, atoombommen en onderdrukking.

Door de context waarin het verhaal wordt geplaatst, worden de beschouwers in staat gesteld om het verhaal opnieuw te interpreteren. Installatie en labs De borden, die Silverstein maakte in samenwerking met zijn vier leerlingen van het Harens Lyceum, zijn gemaakt met de majolica-techniek, een techniek die stamt uit de zestiende eeuw.

Het geheel wordt in Synagoge Groningen opgesteld op de galerij onder de opvallende davidster in de westgevel.

Lokatie: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60 Groningen
Entree: 3 euro

In het Atelier van het Groninger Museum zullen de kunstenaars tijdens een aantal meet the artist labs het maakproces van de borden demonstreren. Deze labs vinden plaats op 15 april, 6 mei en 21 mei van 13.00-15.00 uur.

Meer informatie vindt u op de website van de Synagoge Groningen.

 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X