Dé online community van Joods Nederland. 8 Elul 5778 · 19 augustus 2018
 
Fiddler on the Roof, musical – Rotterdam
Affiche Fiddler on the Roof (© Stichting Theateralliantie)
Datum: 06-03-2018 - 00:00

Acht grote Nederlandse theaters bundelen komend theaterseizoen hun kracht als Stichting Theateralliantie en brengen vanaf oktober 2017 gezamenlijk dé musicalklassieker: Fiddler on the Roof (Anatevka).

Centraal in Fiddler on the Roof staat Tevye (gespeeld door Thomas Acda), een melkboer die er elke dag alles aan moet doen om brood op de plank te krijgen voor zijn gezin. Een man die zielsveel van zijn vijf dochters houdt, maar minstens zoveel van zijn tradities. Dat zijn dochters niet afwachten tot voor hen wordt bepaald met wie ze trouwen maar zelf die keuze maken, brengt hem dan ook uit balans (en de keuze voor de mannen overigens ook).

Nieuw bestaan
En er speelt meer. De wereld om hem heen verandert. Omdat Tevye’s gezin vanwege hun Joodse identiteit in de minderheid is, worden zij en hun gemeenschap gedwongen om alles achter te laten en in een onbekend land een nieuw bestaan op te bouwen. Hoe houdt Tevye zijn familie, waar zoveel (kalver)liefde maar ook zoveel verdeeldheid is, bij elkaar? Hoe blijft de traditionele Tevye in evenwicht als de wereld om hen heen wankelt?

De titel: Fiddler on the Roof
Fiddler on the Roof: de man die hoog op het dak in zijn eentje viool speelt. Ondanks die wankele positie blijft hij overeind door de muziek. Het helpt hem te ontsnappen aan zijn bestaan waarin tradities en een wereld op de vlucht dagelijks met elkaar op de vuist gaan. Deze titel staat symbool voor de balans die we als mens proberen te houden in het leven tussen onze individuele identiteit én behoren tot een groep en tussen onze tradities én veranderende tijden.

Fiddler on the Roof is de originele en wereldwijd gebruikte titel van de productie die we in Nederland kennen als Anatevka.

Meer informatie over deze Nederlandstalige productie vindt u op de website Fiddler on the Roof

Locatie: Luxor Theater, Posthumalaan 1, 3072 AG Rotterdam
Entree: Nog onbekend
Bestel hier kaarten!

 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X