JMW: Gespreksgroep ‘Verlies en Rouw’

JMW: Gespreksgroep 'Verlies en Rouw'

Wanneer

12 oktober 2023    
13:00 - 15:00

Evenement type

Bij de gespreksgroep ‘Verlies en Rouw’ staat het rouwproces centraal. In deze bijeenkomsten wordt stilgestaan bij het individuele proces dat iedereen doormaakt. Rouwen is een gezond proces en een normale reactie op een soms abnormale situatie. Dit is een complex onderwerp, al helemaal met oud (vaak onverwerkt) leed, dat wij bij JMW regelmatig tegenkomen. Belangrijk bij deze groep is dat duidelijk wordt gemaakt dat verdriet bestaat, maar dat verdriet en het rouwproces voor iedereen anders is.  Door samen te praten over deze thema’s en naar elkaars verhalen te luisteren, zul je (h)erkenning bij elkaar vinden. De gespreksgroep voor nabestaanden zal gedurende een aantal maanden zes keer bij elkaar komen. De bijeenkomsten zullen door twee groepshulpverleners begeleidt worden. Alle sessies worden in alle vertrouwelijkheid en veiligheid gehouden.

Data

De gespreksgroep zal op donderdag 12 oktober in Amersfoort van start gaan. Op de volgende data zal de groep ook bijeenkomen: 26 oktober, 9 november, 23 november, 7 december en 21 december. Alle bijeenkomsten vinden op een donderdag plaats.

Aanmelden

Aanmelden voor deze gespreksgroep is verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar spreekuur@joodswelzijn.nl of door te bellen naar 088-1652200. Uiterlijke aanmelddatum is woensdag 27 september.

Meer over gespreksgroepen bij JMW.