Jeroen Krabbé: Een koffer vol, expositie – Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Jeroen Krabbé: Een koffer vol, expositie - Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Wanneer

07 augustus 2023 - 29 oktober 2023    
Hele dag

Evenement type

Tot en met 29 oktober 2023 toont kunstenaar Jeroen Krabbé zijn verborgen familiegeschiedenis in de expositie Een koffer vol. Deze is te zien in het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Uit de privécollectie van zijn familie selecteerde Jeroen Krabbé tal van voorwerpen die het verhaal vertellen van zijn moeder, zijn grootvader en tante. Zo is de Jodenster van zijn moeder Margreet Reiss te zien, staat op de website van het Herinneringscentrum. Deze ster droeg hij zelf, toen hij in 1985 in het door hem geregisseerde toneelstuk Anne Frank de rol van Otto Frank vertolkte. Daarnaast toont hij filmfragmenten en bijzondere voorwerpen die volgens Krabbé symbool staan voor de manier waarop de Tweede Wereldoorlog zijn persoonlijke en professionele leven heeft beïnvloed.

Op de tentoonstelling is ook aandacht voor het zogenoemde Knopenmonument. Dit monument, dat bestaat uit meer dan een miljoen knopen die nabestaanden en anderen doneerden, moet de herinnering levend houden aan de anderhalf miljoen kinderen die tijdens de Sjoa zijn vermoord. Hun verhalen en de geschiedenis van de mensen die een knoop gaven, staan hierbij centraal.

Locatie: Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen
Entree: 6,50 euro (jeugd tot 18 jaar), 13 euro (volwassenen)
Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website van het Herinneringscentrum.

Foto (c) Jeroen Krabbé