Dé online community van Joods Nederland. 8 Nisan 5778 · 24 maart 2018
 
Joden en moslims tijdens WO2, expositie – Den Haag
Het andere verhaal
Datum: 29-08-2017 - Hele dag

In Vadercentrum Adam in Den Haag is de komende weken een expositie te zien over de verhouding tussen Joden en moslims tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De expositie bestaat uit een reeks panelen met verhalen over moslims die hun leven en het leven van hun familie in de waagschaal stelden om tijdens de oorlog Joden te redden van de vernietigingskampen. De tentoonstelling ‘Het Andere Verhaal’ is opgezet door jongerenwerker Saïd Bensellam en rabbijn Lody van de Kamp. Voor de expositie zijn door het Vadercentrum scholen uitgenodigd om met leerlingen uit de groepen 7 en 8 langs te komen.

De reizende tentoonstelling was eerder te zien in Amsterdam. Daar werd de tentoonstelling soms doelbewust ingezet op plekken waar spanning tussen bevolkingsgroepen bestaat. In Den Haag is de expositie te zien van 29 augustus tot en met 14 september. Afsluitend wordt een dialoogbijeenkomst georganiseerd waarbij rabbijn Van de Kamp aanwezig is.

Meer informatie over de expositie op de website van DenHaagFM en meer over het project Vadercentrum en de openingstijden op de website Haagse Vaders.

Locatie: Vadercentrum, Jonckbloetplein 24, 2523 AR Den Haag
Entree: Gratis

 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X