Dé online community van Joods Nederland. 6 Av 5778 · 18 juli 2018
 
Laagdrempelig kennismaken Hebreeuws, cursus – Groningen
Datum: 12-10-2017 - 19:00 - 21:00

De Synagoge Groningen start op 14 september de cursus Kennismaken met het Hebreeuws. Diverse interessante aspecten van deze oude én moderne taal komen aan de orde, zoals de invloed op het Nederlands. De cursus is laagdrempelig en vereist geen voorkennis.

Anders dan het latijn en het oud-Grieks is het Hebreeuws is een eeuwenoude taal die nog steeds wordt gesproken. Het is de taal van de Bijbel én de taal van het hedendaagse Israel. Weliswaar is het Hebreeuws gemoderniseerd en spreken we nu van Ivriet, maar het schrift is sinds het ontstaan van de Bijbel en de Thora ongewijzigd gebleven.

Ook het Nederlands is door het Hebreeuws beïnvloed: veel Nederlandse woorden zoals mazzel, tof en smeris stammen uit het Hebreeuws. Tijdens de cursus leren de deelnemers wat de oorspronkelijke Hebreeuwse woorden waren. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van voorbeelden uit de Bijbel.

Ook een ander opmerkelijk aspect van het Hebreeuws wordt behandeld: hoe kan een taal die geen klinkers bevat toch uitgesproken worden?

De cursus die onder leiding staat van Chris van Wierst begint met het leren lezen en schrijven van de letters. Om het de cursist gemakkelijk te maken, ontvangen de deelnemers een speciale kalligrafie pen. Verder krijgen de cursisten tijdens de cursus veel handige tips om later zelfstandig met behulp van het internet verder te leren.

Data: Iedere donderdag 14-9, 21-9, 28-9, 5-10, 12-10, 19-10
Tijd: 19:00-21:00
Synagoge Groningen, locatie Rabbinaatshuis, Nieuwstad 28, 9711 JN Groningen
Prijs 30,- inclusief lesmateriaal
Opgave en info: [email protected]

 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X