Dé online community van Joods Nederland. 3 Shevat 5778 · 19 januari 2018
 
Laagdrempelige cursus Hebreeuws
Datum: 06-04-2017 - 19:00 - 21:00

Synagoge Groningen start op 6 april a.s. de cursus Kennismaken met het Hebreeuws. Diverse interessante aspecten van deze oude én moderne taal komen aan de orde, zoals de invloed op het Nederlands. De cursus is laagdrempelig en vereist geen voorkennis.

Anders dan het Latijn en het oud-Grieks is het Hebreeuws een eeuwenoude taal die nog steeds wordt gesproken. Het is de taal van de Bijbel én de taal van het hedendaagse Israel. Weliswaar is het Hebreeuws gemoderniseerd en spreken we nu van Ivriet, maar het schrift is sinds het ontstaan van de Bijbel en de Thora ongewijzigd gebleven.

Ook het Nederlands is door het Hebreeuws beïnvloed: veel Nederlandse woorden zoals mazzel, tof en smeris stammen uit het Hebreeuws. Tijdens de cursus leren de deelnemers wat de oorspronkelijke Hebreeuwse woorden zijn. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van voorbeelden uit de Bijbel.
Ook een ander opmerkelijk aspect van het Hebreeuws wordt behandeld: hoe kan een taal die geen klinkers bevat toch uitgesproken worden?

De cursus begint met het leren lezen en schrijven van de Hebreeuwse letters. Om het de cursisten gemakkelijk te maken, ontvangen zij een speciale kalligrafiepen. Verder krijgen de cursisten veel handige tips om later zelfstandig met behulp van het internet verder te leren.
De cursus wordt geleid door Chris van Wierst, educatief medewerker van Stichting Folkingestraat Synagoge.

Kennismaken met het Hebreeuws

Data: 6, 13, 20, 27 april en 3 mei 2017
Donderdagavond 19.00-21.00 uur
Synagoge Groningen, locatie Rabbinaatshuis
Nieuwstad 28, Groningen
Prijs € 25,- inclusief lesmateriaal
Opgave en info:
[email protected]
050 312 31 51
www.synagogegroningen.nl

 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X