Naomi Italiaander

is journalist en zelfstandig ondernemer. Zij studeerde Journalistiek aan de School voor Journalistiek te Utrecht waarna ze als (onderzoeks-)journaliste werkte voor Nieuwe Revu. Italiaander (Amsterdam, 1985) deed onderzoek naar Holland Casino, waar tientallen Kamervragen over kwamen en vocht voor de vrijlating van een Ethiopisch meisje dat onterecht in de gevangenis zat. Daarna werkte ze ruim negen jaar als freelance journaliste voor allerlei kranten, bladen, tijdschriften en tv-programma’s.

Het ontdekken van verschillende culturen en achtergronden is een van Italiaanders grote passies. Daarom schreef ze artikelen in Indonesië over de laatste Joodse gemeenschap in het grootste moslimland ter wereld. Verder schreef ze tijdens een reis door de Verenigde Staten over de Joodse datingmarkt in New York en ontdekte zij waar de hysterie ‘Miami’ nou vandaan kwam. Het laatste avontuur ging naar Israël, waar de journaliste gewerkt en gewoond heeft om te ontdekken hoe de maatschappij daar draait.

Terug in Nederland werkt Italiaander als PR adviseur, journalist en consultant als zelfstandig ondernemer. Reizen en cultuur zit in haar bloed. Een Tibetaans klooster in de Ardennen staat alweer op het programma en wie weet waar de rest van het jaar haar nog gaat brengen. Voor Jonet.nl schreef ze drie jaar lang een tweemaandelijkse column, tussen 2015 en 2018.