Recordweek Verzetsmuseum Amsterdam

100.000ste bezoeker
Verzetsmuseum

Afgelopen week verwelkomde het Verzetsmuseum Amsterdam zijn honderdduizendste bezoeker. Het is de tweede keer op rij in de dertigjarige geschiedenis van het museum dat deze mijlpaal wordt behaald. Een nieuw record werd gevestigd met de 21.000 scholieren die in 2016 het Verzetsmuseum bezochten.

Eind 1985 opende het Verzetsmuseum zijn deuren en trok het eerste jaar rond de 8.500 bezoekers. Nu, dertig jaar later, is dit aantal meer dan vertienvoudigd. De opening van een speciaal kindermuseum in 2013, Verzetsmuseum Junior, is daarbij een van de grote succesfactoren. Ook profiteert het museum van de toegenomen belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog en de groei van het toerisme in Amsterdam: ongeveer de helft van de bezoekers van het Verzetsmuseum is afkomstig uit het buitenland.

Het museum blijft ambitieus. Directeur Liesbeth van der Horst: “We kijken verder dan die honderdduizend, want we kunnen nog steeds groeien. Om die reden verbouwen we op dit moment ook onze entree, zodat de doorstroom van bezoekers soepeler zal gaan. De afgelopen jaren was het soms wel erg dringen geblazen.”

De verbouwing van de entree zal eind januari 2017 gereed zijn. Op dit moment is naast de vaste opstellingen de succesvolle tijdelijke tentoonstelling ‘Eten in oorlogstijd’ te zien, waaraan vijf bekende topkoks meewerkten zoals Julius Jaspers en Pierre Wind.

Categorie:

Home » Nieuws » Recordweek Verzetsmuseum Amsterdam