Dé online community van Joods Nederland. 8 Elul 5778 · 19 augustus 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Afscheid Beatrix toch niet op Jom Kippoer

De festiviteit stond gepland voor 14 september in de Rotterdamse Ahoy. In verband met het overlijden van prins Friso wordt het feest uitgesteld tot begin 2014. Dat heeft het Nationaal Comité Inhuldiging in overleg met betrokkenen zoals prinses Beatrix gisteren besloten, zo meldt een woordvoerder.

Dit voorjaar ontstond binnen de Joodse gemeenschap beroering nadat het Hof en het Comité bekend maakten op 14 september, tijdens Jom Kippoer, het nationaal afscheidsfeest voor de ex-vorstin te houden. Volgens onder meer opperrabbijn Binyomin Jacobs was dit geen goede zet, omdat Joods Nederland op die dag Jom Kippoer viert. Vanwege het religieuze feest kon de Joodse gemeenschap niet betrokken worden bij de festiviteiten rond Beatrix.

Tot aan de zomer voerden vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap en het Comité overleg over alternatieven. Daar kwam vooralsnog niets concreets uit voort. Nu het feest wordt uitgesteld is de belemmering voor Joods Nederland van de baan en kan de gemeenschap alsnog betrokken worden bij het afscheidsfeest. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X