Boekpresentatie: Joodse huizen 10 -Amsterdam

Boekpresentatie: Joodse huizen 10 -Amsterdam

Wanneer

21 april 2024    
15:00 - 17:00

Evenement type

Stichting Joodse Huizen en stichting Amphora Books presenteren op 21 april 2024 het tiende en laatste deel van de boekenserie Joodse Huizen.

In tien jaar en tien boeken heeft de stichting Joodse Huizen ongeveer 250 verhalen verzameld over het alledaagse vooroorlogse leven van Nederlandse Joden, van anoniem tot wereldberoemd. Een keur aan vrijwillige medewerkers leverde kopij voor de uitgaven. De adressen in de nieuwe uitgave Joodse Huizen 10 bevinden zich in Amsterdam, Franeker, Rotterdam, Culemborg, Voorburg, Gorredijk, Alkmaar, Apeldoorn, Winschoten, Hilversum, Ommen, Groningen, Den Haag en Naaldwijk.

Hoewel uitgever en redactie het project Joodse Huizen zeer waardevol vinden, hebben zij toch besloten te stoppen. Het samenstellen van de boeken is bijzonder arbeidsintensief en kostbaar. De publieke belangstelling bleef ondanks de grote publiciteit verhoudingsgewijs gering.

Locatie: Hotel Arena, ‘s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
Aanvang: 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.
Entree: Gratis
Aanmelden vooraf is verplicht. Stuur een email naar esther@amphorabooks.nl en vermeld ook met hoeveel personen je wilt komen.

Beeld: Boekomslag Joodse Huizen deel 10 (uitsnede)