Crescas: De Joodse levenscyclus, lezing – Amsterdam

Crescas: De Joodse levenscyclus, lezing - Amsterdam

Wanneer

05 juni 2024    
20:00 - 22:00

Evenement type

In een Joods leven horen tradities en gebruiken. Maar niet iedereen weet waar ze vandaan komen, laat staan hoe ze goed uitgevoerd moeten worden.

De grote gebeurtenissen gaan over de besnijdenis van het pasgeboren jongetje, een speciaal ritueel voor meisjes van dezelfde leeftijd, de bar en bat mitswa, het Joodse huwelijk, de choepa, en ten slotte over de lewaja, de traditionele begrafenis. Gaby Schrijver belicht al deze momenten zowel vanuit de orthodoxen als de liberalen invalshoek.

Tjjdens haar eerste lezing in maart heeft ze alle belangrijke momenten in het Joodse leven kort belicht. Gedurende de tweede avond op woensdag 5 juni gaat zij de diepte in op een aantal onderwerpen die de deelnemers aan de eerste avond hebben aangegeven. Gaby weet op boeiende wijze de basis van het Joodse leven onder de loep te nemen. Zij kent de gebruiken van het Joodse leven als bewust Joods levende vrouw en docent uit eigen ervaring. Je kunt deze avond ook bijwonen zonder de eerste cursusavond te hebben gevolgd.

Tijdens de cursus bestaat genoeg ruimte voor het stellen van vragen.

Locatie: wordt bekend gemaakt na aanmelding
Entree: 17,50 euro
Aanmelden kan via de website van Crescas.