Crescas: Forumavond Joodse vrouwen in de media, debat – Amsterdam

Crescas: Forumavond Joodse vrouwen in de media, debat - Amsterdam

Wanneer

30 mei 2024    
20:00 - 22:00

Evenement type

In een tijd van nieuw antisemitisme en extreme polarisatie moet je je als Jood in de media regelmatig verdedigen over zaken waar je helemaal geen grip op hebt of waar je geen enkele verantwoordelijkheid voor draagt. 

De Gaza-oorlog heeft het latente antisemitisme in Nederland een enorme impuls gegeven en salonfähig gemaakt. Joodse schrijvers worden aangevallen op hun mening en soms zelfs gewoon op hun Joods zijn. Dat maakt ze immers verdacht. Omgekeerd wil je je als schrijver juist graag laten horen omdat het belangrijk is om ook de Joodse stem in het debat te laten klinken. Maar hoe doe je dat? En wie vertegenwoordig je eigenlijk? Wat moet en wat kan niet?

Judith Zilversmit en Femmetje de Wind praten op donderdag 30 mei met Esther Voet, Natascha van Weezel, Esther Porcelijn, Esther van Fenema, en Barbara Barend over de vele dilemma’s waarmee Joodse schrijvers in deze zware tijden worstelen. Het belooft een boeiende avond te worden waarbij ideeën worden uitgewisseld en het publiek een inkijkje krijgt in de zielenroerselen van de deelnemende schrijfsters.

Locatie: wordt bekend gemaakt na aanmelding
Entree: 17,50 euro
Aanmelden kan via de website van Crescas.