Crescas: Uit de ketenen los, lezing – Amsterdam

Crescas: Uit de ketenen los, lezing - Amsterdam

Wanneer

20 juni 2024    
20:00 - 22:00

Evenement type

Schrijver en columnist Ronit Palache doet promotieonderzoek naar het losbreken uit gelovige gemeenschappen.

In de traditie van ‘One of us’, ‘Unorthodox’ en ‘Pearl Abraham’ probeert Palache in Nederland een stem te geven aan een groep gelovigen die zich los wil maken van zijn orthodoxe voorbeelden. Dit proces is niet zelden ingewikkeld en pijnlijk, omdat breken met dat wat belangrijk is binnen een familie verstoting en eenzaamheid kan veroorzaken.

Op donderdag 20 juni 2024 vertelt Ronit Palache op uitnodiging van Joods Educatief Centrum Crescas meer over haar onderzoek.

Ronit Palache (1984) is journalist en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte vanaf 2007 bij Weekblad Elsevier en vervolgde vanaf 2010 haar carrière binnen de literaire wereld. Ze publiceerde het interviewboek ‘Ontroerende onzin, de joodse identiteit in het Nederland van nu’ (ingeleid door socioloog Abram de Swaan) en bezorgde drie bloemlezingen van het werk van respectievelijk Ischa Meijer, Renate Rubinstein en Andreas Burnier (mede-oprichter van Crescas). Sinds 2023 schrijft ze ook een tweemaandelijkse column voor het Nieuw Israëlitisch Weekblad.

Locatie: wordt bekend gemaakt na aanmelding
Entree: 17,50 euro
Aanmelden kan via de website van Crescas.