David Feldman, lezing – Amsterdam

David Feldman, lezing - Amsterdam

Wanneer

15 mei 2024    
20:00 - 22:00

Evenement type

David Feldman, Directeur van het Birckbeck Institute for the study of Antisemitism en hoogleraar geschiedenis, geeft op woensdag 15 mei 2024 de eerste Evelien Gans lezing.

In zijn lezing, met de titel “Antisemitism, Racism and Anti-Racism: a history”, richt hij zich op ontwikkelingen in de relaties tussen kritiek op Israel en antisemitisme en tussen zionisme en racisme. In de decennia na de Holocaust werd de strijd tegen antisemitisme en die tegen racisme door velen met elkaar verbonden. Recent lijkt een einde te zijn gekomen aan die verbondenheid. Waarom zijn deze soorten activisme steeds meer van elkaar gaan verschillen? En hoe beïnvloedt de huidige situatie in Israël en Gaza deze tendens?

Na de lezing zullen Barbara Henkes (RUG), Ugur Üngör (UvA en NIOD) en Hans Wallage (UvA en CIDI) reageren en daarbij ingaan op de Nederlandse context. De lezing van David Feldman is Engelstalig, de reacties op de lezing en het panelgesprek daaropvolgend zullen in het Nederlands zijn.

Voorafgaand is er de mogelijkheid om gezamenlijk met de andere bezoekers aan een lange tafel te dineren. Wil je hier gebruik van maken? Voeg dan de optie ‘diner’ toe aan je ticket.

Locatie: Debatcentrum De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Entree: vanaf 15,50 euro
Bestel hier kaarten!