JMW: Cursus Platform Joods Erfgoed en Identiteit (Groningen)

JMW: Cursus Platform Joods Erfgoed en Identiteit (Groningen)

Wanneer

10 maart 2024    
13:00 - 17:00

Evenement type

Met Platform JEI (Joods Erfgoed en Identiteit) verkent JMW samen met jou steeds een ander deel van het Joodse erfgoed in Nederland. Voor 2024 staan er weer verschillende cursussen op het programma. In het begin van het jaar doen we Noord-Nederland aan. In deze cursus bezoeken we het Joodse erfgoed van Friesland, Groningen en Drenthe. Wij nemen je mee in de nog tastbare geschiedenis van deze kehilles (Joodse gemeenten). Op drie zondagen brengen wij een bezoek aan Coevorden, Leeuwarden en Groningen.

JMW organiseert dit programma om het Joodse erfgoed én de Joodse identiteit te versterken in de mediene, de Joodse gemeenschap in Nederland buiten Amsterdam. Met de cursus Joods Erfgoed en Identiteit willen we bruggen slaan tussen het verleden en het heden. De driedaagse cursus leert je meer het Joodse erfgoed te begrijpen en verantwoorde beslissingen te nemen voor de toekomst.

Hoe ziet de laatste cursusdag in Groningen eruit?
De cursus wordt afgesloten in Groningen, een stad met een rijke Joodse historie. We bezoeken de prachtig gerestaureerde synagoge waarin zowel een gebedsruimte als museum zijn ondergebracht. Want het gebouw is nog steeds in gebruik door de Joodse gemeente. Na de bezichtiging houden wij een groepsgesprek over het behoud van Joods erfgoed in Noord-Nederland, en hoe wij daar zelf een bijdrage aan kunnen leveren.  We sluiten af met een stadswandeling langs sporen van Joods leven in Groningen.

Vervolg programma
Deelnemen aan deze interessante cursusdag kan door een mail te sturen naar activiteiten@joodswelzijn.nl.

Voor iedereen met een Joodse achtergrond en/of partner.