Limmoed: lezingen en muziek – Amstelveen

Limmoed: lezingen en muziek - Amstelveen

Wanneer

18 februari 2024    
Hele dag

Evenement type

Op zondag 18 februari 2024 organiseert Limmoed Nederland een dag met verschillende lezingen en een feestelijk Joods jazz concert.
Limmoed (het Hebreeuwse woord voor leren) is een viering van het Joodse leven, leren en cultuur. Limmoed is in 1980 in Engeland opgericht als een kleine conferentie voor en door Joodse leraren. Dertig jaar later is dit idee in Groot-Brittannië uitgegroeid tot een jaarlijkse conferentie van een week, waaraan zo’n 2500 mensen meedoen.
In de opvattingen van Limmoed kan ieder mens iets bijdragen, en kunnen we allemaal van elkaar leren. Iedereen is leerling, en tegelijkertijd ook leraar. Ongeacht achtergrond, leeftijd, gezindte of opleidingsniveau. Limmoed telt inmiddels 54 Joodse gemeenschappen, in 24 landen over de hele wereld.
Deelnemers aan de bijeenkomst van Limmoed Nederland kunnen naar eigen smaak en interesse een programma samenstellen van vijf sessies.  Je hebt de keuze uit bijna dertig verschillende opties. Iedere combinatie is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat sommige sessies alleen in het Engels worden aangeboden, Deze dag vol leren en ontmoeten wordt afgesloten met een feestelijk Joods jazz concert.
Op de website van Limmoed Nederland vind je het volledige programma en meer informatie over de activiteiten.
Locatie: Amstelveen. De precieze locatie wordt bekendgemaakt na inschrijving
Entree: 30 euro, inclusief koosjere lunch, koffie en thee.