Tg Goed Gezelschap: Pianostemmen, theater – Apeldoorn

Tg Goed Gezelschap: Pianostemmen, theater - Apeldoorn

Wanneer

18 april 2024    
20:00 - 21:15

Evenement type

De voorstelling ‘Pianostemmen’, een van de successen van Oerol 2022, is op 18 april 2024 te zien in Theater Orpheus in Apeldoorn

‘Pianostemmen’ is muziektheater door Tg Goed Gezelschap over de systematische roof van (voornamelijk) Joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog. De makers trekken het vraagstuk over roofkunst, cultuurroof en restitutie actief naar het heden en stellen het onrecht aan de kaak. Een actueel verhaal over pijn, onrecht, verantwoordelijkheid en de stappen naar medeplichtigheid.

Het verhaal wordt verteld vanuit de oude pianostemmer Jacobus Kromm (acteur Jaap Dieleman). De pianostemmer leidt een teruggetrokken bestaan. Hij lijkt te worstelen met zijn geweten over de verzameling piano’s en vleugels die hij (nog) in bezit heeft. Deze oude vleugels en piano’s vertellen het verhaal over hoe Joodse inwoners in diverse Nederlandse steden uit hun huizen werden gehaald en hoe hun huizen vervolgens werden leeggeroofd door schattenjagers als Abraham Puls.

Het onzegbare wordt gegoten in een nieuwe compositie voor close-harmonyzang en pianocomposities voor meerdere klavieren, tien handen en vijftig vingers.

Locatie: Theater Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn
Entree: vanaf 26,00 euro (Er is een randprogramma om 19.00 uur)
Bestel hier kaarten!