Anita Oranje, spil binnen JMW – in memoriam

Anita Oranje (beeld: JMW)

Op 63-jarige leeftijd is afgelopen vrijdag Anita Oranje overleden aan een ongeneeslijke ziekte. Zij was 43 jaar verbonden aan het Joods Maatschappelijk Werk (JMW) en een bekend gezicht van de organisatie voor cliënten en contacten. Oranje zette zich vanuit JMW ook voor Jonet.nl in, waar ze met grote ijver en regelmaat agenda-berichten plaatste. Daarin stonden activiteiten van haar organisatie aangekondigd.

Oranje trad in 1979 op achttienjarige leeftijd in dienst bij JMW als aankomend administratief medewerkster. In negen jaar groeide ze door in allerlei functies, waarna ze in 1988 besloot om haar vleugels uit te slaan. Ze ging werken bij een uitzendbureau, een omgeving waar ze niet gelukkig was. Na twee jaar keerde ze terug bij JMW, dat toen nog gevestigd was aan de De Lairessestraat in Amsterdam-Zuid.

In eerste instantie werkte Oranje als directiesecretaresse, maar de langste tijd was ze werkzaam bij het team Joods Leven, dat onder andere activiteiten organiseerde in het kerngebied Amsterdam-Amstelveen en in de Mediene. Voor die afdeling was ze secretaresse en was ze de laatste jaren ook actief als opbouwwerker. Sinds 2012 was ze ook betrokken bij Jonet.nl, waar ze de activiteiten zelf aankondigde op de agenda-pagina.

In totaal heeft Oranje 43 jaar lang gewerkt voor JMW, schrijft directeur Margot Weerts in een extra nieuwsbrief aan de achterban. ‘Een onvoorstelbaar lange tijd. 43 jaar lang inzet en betrokkenheid. Altijd stipt, soms een beetje strak, ondernemend, hartelijk en super attent. Kundig en creatief. Een bijzonder fijne collega en een mooi mens’, aldus Weerts in haar herinneringen aan Oranje.

‘We’ahawta Le’reacha Kamocha betekent “houd van de ander als van jezelf”. Collega’s en mensen die Anita goed kennen, zullen haar in deze woorden herkennen. Het omkijken naar de ander en zich mede verantwoordelijk voelen voor het welzijn van de ander, zijn woorden die onze Anita goed beschrijven’, schrijft Weerts. ‘Onze gedachten gaan uit naar Michelle, de dochter van Anita, haar parel en haar trots’.

De Jonet-redactie heeft altijd goed contact met Anita Oranje gehad. Zij was vanaf het begin enthousiast over het project en zette zich trouw in door de activiteiten van JMW op onze agenda-pagina te plaatsen. We danken haar voor haar betrokkenheid en inzet, die wij zullen missen. Via deze weg wensen we de familie en nabestaanden veel sterkte toe met dit grote verlies. BDH.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Achtergrond » In memoriam » Anita Oranje, spil binnen JMW – in memoriam