Baron Cohen wordt voetbal-hooligan

Dat laat de Britse krant The Daily Mirror weten. De film zal eenzelfde insteek hebben als vorige films met Baron Cohen. In die films stonden de typetjes Borat, Bruno en Ali G. centraal en was er bijna altijd een real-life-aanpak, waarin de acteur vaak spontaan op locatie zijn rol speelde. De krant spreekt nu al over ‘zijn meest controversiële rol ooit’.

Al een paar weken is Baron Cohen zich aan het verdiepen in het hooliganisme. Hij verblijft op een geheime plaats in het noorden van Engeland om ter plekke hooligans te bestuderen. Waarschijnlijk zal de film niet alleen ingaan op het schelden, rellen en vernielen van deze raddraaiers, maar ook op de sociale achtergrond van deze mensen. De opnames moeten begin volgend jaar van start gaan. Het is nog onduidelijk of Baron Cohen zal ingaan op de discussie die de laatste maanden in Engeland woedt over het gebruik van ‘Joden’ als voetballeus. Ook is het de vraag of hij Ajax zal aandoen. 

Eerder dit jaar werd de acteur afgewezen voor de rol van Freddy Mercury in een film over het leven van de overleden Queen-zanger. In tegenstelling tot de regisseur vonden de overgebleven bandleden Bryan May en Roger Taylor dat hij de rol van de artiest niet goed zou kunnen spelen. Baron Cohen was gecast voor de rol, onder meer omdat hij erg op Mercury zou lijken. 

Als Borat zong Baron Cohen ooit het fictieve volkslied van Kazachstan, voorafgaand aan een Amerikaanse honkbalwedstrijd.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Showbizz » Baron Cohen wordt voetbal-hooligan