Bezoek Aboutaleb aan Israël stuit op weerstand

Het aankomende werkbezoek van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) aan Israël zorgt voor onrust in de Rotterdamse gemeenteraad. De fracties van de SP, GroenLinks en NIDA vinden het ‘onwenselijk’ dat Rotterdam nauwere banden aanknoopt ‘met een land dat al vele tientallen jaren internationale verdragen aan zijn laars lapt’. De andere partijen in de raad roeren zich vooralsnog niet.

De partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders, waarin D66, Leefbaar Rotterdam en het CDA zitting hebben. Aboutaleb heeft zich voorgenomen om Israël te bezoeken, maar een datum is nog niet bekend. De fracties willen een debat in de raad als blijkt dat de burgemeester toch gaat. Ze zijn tegen een dergelijk bezoek en zullen alles op alles zetten om het te voorkomen.

Eerder deze week ontstond er in Amsterdam onrust om een voorgenomen stedenband van de gemeente met Tel Aviv en een samenwerkingsverband met Ramallah. Collegepartij SP trok haar steun voor het plan in onder druk van pro-Palestijnse activisten. Over het plan moet op 1 juli definitief gestemd worden in de gemeenteraad. Een mogelijke reis van burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) naar Israel en de Palestijnse gebieden staat op losse schroeven [bl].

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Bezoek Aboutaleb aan Israël stuit op weerstand