CIA organiseert vijfde en laatste editie van WALK Israël, inschrijving geopend – reizen

CIA

De Collectieve Israël Actie (CIA) mede organiseert dit najaar voor het laatst WALK Israel, een sponsorwandeltocht dwars door Israël voor iedereen die het land beter wil leren kennen. Met de tocht wordt geld opgehaald voor een van de goede doelen die CIA in het land steunt. ‘Deze bijzondere reis langs mooie bezienswaardigheden én door een prachtige natuur wil je niet missen! Samen met deelnemers uit heel Europa beleef je Israël zoals niet eerder beleefd’, schrijft de Joods-Nederlandse goede doelen-organisatie in zijn nieuwsbrief. Wie interesse heeft kan zich hier opgeven. Aan de wandelreis doen ook andere Europeanen mee.

Vijfjarig traject
Dit jaar loopt de route van Haifa naar Jeruzalem, dwars door de kern van Israël. Voor deelnemers zijn er drie niveaus: gemakkelijk, moeilijker en uitdagend. Er zijn geen vereisten aan deze wandeltocht, want iedereen die het wil mag eraan meedoen. De WALK Israel begon vijf jaar geleden, in aanloop naar het honderdjarig bestaan van de Israëlische fondsenwervende organisatie Keren Ashdod. Het doel is om kansarme kinderen te steunen in Israël, via het Youth Futures-project van CIA en Keren Hayesod. Ieder jaar trekt het evenement deelnemers uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Frankrijk en Italië.

Israel National Trail
‘Elk jaar wandelen we een gedeelte van de Israel National Trail “The holy grail of hikes”. Deze loopt van Dan in het noorden, naar Eilat in het zuiden van Israël. Tijdens het lopen is er ook tijd om te genieten van de omgeving, het lekkere weer en de historische bezienswaardigheden’, aldus CIA. Dit jaar is dus de laatste editie. Die vindt in het najaar plaats. ‘Dit jaar lopen wij van Haifa naar Jeruzalem waar wij de WALK eindigen met een knalfeest omdat wij de finish hebben bereikt en het vijfjarige sponsorwandeltraject hebben afgerond, en omdat Keren Hayesod honderd jaar bestaat!’

Over de route
De wandeling vindt van 25 tot en met 30 oktober plaats. Na de ontvangst en de briefing op dag één, wandelt de groep van Haifa naar Netanya, waar wordt overnacht in het West-Lagoon Resort Hotel. Op dag twee volgt een etappe van veertien kilometer lang naar Mount Carmel, ‘een magnifieke omgeving om te wandelen vanwege het prachtige natuurschoon en Ein Hod, artiestendorp’. Ook wordt een bezoekje gebracht aan het Atlit Detention Camp. De route van dag drie bevat elf kilometer en loopt door het Ceasarea National Park. De groep bezoekt onder meer een CIA-project, waar ook het diner plaatsvindt.

De routes van de vijf edities (die van 2016 liep van Eilat naar Arad, maar staat niet op deze kaart)


Knalfeest in Jeruzalem
De vierde dag brengt de wandelgroep naar de Valley of Elah, waar David Goliath versloeg, en loopt vervolgens richting Jeruzalem. In totaal is deze etappen twaalf kilometer lang. In de Israëlische hoofdstad volgen twee overnachtingen in het Ramada Hotel. Op dag vijf (tien kilometer) wandelt het gezelschap naar Mount of Olives, ‘waar we een fantastisch uitzicht hebben over de oude stad. Ook gaat de groep naar Kidron Valley en The City of David. De WALK Israel wordt afgesloten met ‘een fantastische feestavond’. Op de zesde dag wordt het WALK-avontuur afgerond.

Sponsoring is voorwaarde
Iedereen die meedoet aan de WALK Israel moet geld doneren aan of kan zichzelf laten sponsoren voor het goede doel. Dat laatste kan gedaan worden door bijvoorbeeld familie, vrienden of collega’s. Ook is het mogelijk om een wandelaar vijftien euro te geven per afgelegde kilometer. Deelnemers betalen een prijs voor alle dagen in Israël. Iedere loper garandeert minimaal 750 euro aan sponsorgeld. Voor een echtpaar is het minimum duizend euro per koppel. De deelnameprijs voor ‘Early birds’ is nu 1.580 euro per persoon. Inbegrepen: deelname aan het programma, vijf overnachtingen, alle maaltijden, eten en drinken (inclusief voldoende water tijdens de WALK), medische begeleiding en gidsen. Niet inbegrepen bij de prijs zijn vlucht en verzekeringen.

Lees ook:
CIA houdt noodactie voor branden Zuid-Israël

De Collectieve Israël Actie (CIA) is een noodactie gestart voor het redden van Zuid-Israël van de brandbommen die Hamas per vliegers en ballonnen Israël instuurt. Sinds een maand of twee wordt het zuiden door deze vliegende bommen geteisterd. Duizenden hectaren landbouwgrond en natuur zijn reeds in vlammen opgegaan. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » CIA organiseert vijfde en laatste editie van WALK Israël, inschrijving geopend – reizen