Judith Zilversmit

is journalist bij Het Parool. Ze is chef van PS en PS van de Week, de dagelijkse bijlage en het weekendmagazine van deze krant. Daarmee is ze verantwoordelijk voor zowel het tweede gedeelte van de doordeweekse krant als het magazine op zaterdag.

Na de middelbare school woonde en werkte Zilversmit (Amsterdam, 1976) onder meer Tel Aviv en Barcelona. Ook studeerde ze Engelse Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en Culturele Bedrijfsvoering aan de Hogeschool voor de Kunsten van Amsterdam. Ze werkte enkele jaren bij film en televisie, maar vond haar bestemming in de journalistiek.

Zilversmit schreef voor het jongerenkatern van het NIW, verhalen en interviews voor Gijrath Media, was eindredacteur bij Dagblad De Pers en ging in 2012 aan de slag bij Het Parool, de krant waarmee ze opgroeide. Daar was ze eindredacteur van de nieuwskrant.

In 2015 werd ze chef van PS en PS van de Week. Judith: “In de nieuwskrant draait het om wat er in de wereld gebeurt. In PS gaat het over de gebeurtenissen en ontwikkelingen in onze eigen levens.” In de columns voor Jonet.nl zal zij zich voornamelijk bezighouden met de verwonderingen in Amsterdam en omstreken en zich richten wat er gebeurt op het gebied van media. Zilversmit heeft een Joodse achtergrond.