Max Moszkowicz

is documentairemaker, columnist, journalist en heeft een eigen podcast. Ook wordt hij met regelmaat gevraagd voor het inspreken van voice-over stemmen en is hij een liefhebber van kickboksen. Moszkowicz (Roermond, 1978) heeft een Joodse achtergrond en is nazaat van de beroemde advocaat Max Moszkowicz senior.

Sinds enige tijd kent Nederland Max door zijn documentaire ‘Wij Moszkowicz’, een onwaarschijnlijk mooi en indringend, pijnlijk eerlijk en ontroerend portret van zijn vader Robert en hem over de zoektocht naar waarom een zoon wordt wie hij wordt. De film, waar hij zes jaar aan werkte, is inmiddels door ruim een miljoen mensen gezien en zal vertoond worden op vele festivals waaronder het NFF.

Al sinds zijn tienerjaren was Max bezig met het vertellen van verhalen. In eerste instantie wilde hij acteur worden, al snel bleek hij zich beter te voelen áchter de camera, waar hij de touwtjes in handen heeft en zijn verhalen op een publiek over kan brengen zoals hij ze voor zich ziet.Na vele cursussen, masterclasses en trainingen ging Max op zijn drieëntwintigste aan de slag bij de Joodse Omroep, waar hij startte met het maken van een eigen jongerenserie Jojo NL. Hierna kreeg hij de ruimte om zich bij deze omroep te ontwikkelen als documentaire-regisseur. Hier maakte hij dan ook zijn eerste grote documentaire.

Via wat omzwervingen als itemregisseur voor reisprogramma’s en een scenario-opleiding mocht Max Moszkowicz aan de slag voor het programma Vals Plat (NTR), waar hij verschillende portretten maakte van bijzondere mensen, zoals Barry Groenteman, Aisa Lafour, Aktas Erdogan en Ben Bijker. Voor het journalistieke Gonzo (NTR) maakte hij de aflevering over de Nederlandse gigolo.