Joris van de Sande

is een kenner en liefhebber van het Eurovisie Songfestival. In aanloop naar het festival van 2019 in Tel Aviv schrijft hij een speciale blog over het evenement. Van de Sande ((Schagen, 1978) zal schrijven over Israël op het festival, maar ook over actuele zaken en over bijzondere weetjes.

Na zijn middelbare schoolperiode volgde Van de Sande een studie aan Theaterschool de Trap, waar hij in 2002 afstudeerde als acteur en theatermaker. Hij is in alle disciplines werkzaam geweest in theater, tv en film. Sinds 2006 is hij achter de schermen begonnen als productieleider in de theater en filmbranche. Van 2007 tot 2013 runde hij vijf jaar lang zijn eigen theaterproductie-bedrijf. Na een half jaar woonachtig te zijn geweest in het prachtige Toscane is hij in 2015 begonnen als accountmanager programmering bij SALTO: het lokale burger en media platform van Amsterdam waar meer dan driehonderd programmamakers actief zijn op radio en televisie.

Sinds 1984 is Van de Sande een groot liefhebber en fan van het Eurovisie Songfestival. Ieder jaar volgt hij het liedjesfestijn op de voet. Voor Jonet.nl heeft hij in het voorjaar van 2019 blogs geschreven over het festival: ‘Met mijn persoonlijke visie houd ik je via deze blogs op de hoogte van al het nieuws en leuke weetjes over het festival wat dit jaar plaatsvindt in Expo Tel Aviv in Israël en neem je tevens mee in een trip down to memory lane naar de beginjaren van het festival. Uiteraard altijd met een Joodse en Israëlische insteek en wat dat heeft betekent voor het festival’.