Marc de Hond – BDH

was tv-presentator, ondernemer, schrijver en voormalig speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. De Hond (Amsterdam, 1977) presenteerde KRO De Rekenkamer op NPO3. Eerder was hij actief als radio-dj bij de radiozenders 3FM en Caz!. De Hond presenteerde het avonturenprogramma Expedition Unlimited voor Omroep LLiNK en was de vaste commentaarstem van pokerwedstrijden voor RTL. In 2008 verscheen een boek van zijn hand met de titel ‘KRACHT’, waarin hij schreef over zijn revalidatie na het oplopen van een dwarslaesie in 2002.

Sinds 2013 toerde De Hond langs de Nederlandse theaters; eerst met het collectief De LULverhalen, daarna met zijn eerste soloprogramma ‘Scherven Brengen Geluk’. Zijn show was tot december 2015 te zien, de speellijst van Marc’s theatervoorstelling is te vinden op www.marcdehond.nl.

In ‘Scherven brengen geluk’ vertelde De Hond hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde. Nadat hij in 2013 door Howard Komproe werd ontdekt in Toomler vroeg deze hem voor ‘De LULverhalen’ en oogstte hij hiermee lovende kritieken. ‘Scherven brengen geluk’ was zijn eerste soloprogramma. In welk hokje dat precies te plaatsen is, kon Marc niet zeggen, maar stand-up comedy zou het in ieder geval niet worden. Of er moet een wondertje gebeuren…

Marc de Hond overleed in 2020 aan de gevolgen van kanker. Hij schreef van 2014 tot eind 2019 columns voor Jonet.nl