Tomer Pawlicki

(Tel Aviv, 1986) studeerde in 2011 af aan de Arnhemse toneelschool. En is onder andere te zien geweest in de theaterproducties ‘Rotterdam & ziek van liefde’ (regie Peter Sonneveld), ‘Medée’ (regie Serge van Veghel), ‘Wahn’ (regie Daria Bukvic) en momenteel in ‘Pax Mama’ (regie Gerardjan Rijnders). Naast het werken in theater is hij te zien geweest in diverse filmproducties waaronder Lost and Found, Aanmodderfakker en De ontmaagding van Eva van End (gezien op filmfestivals van Toronto, Rotterdam, Cluj, Glasgow en Santa Barbera). Ook zal hij te zien zijn in Sam & Moos, de nieuwe telefilm van Job Gosschalk

Op tv maakte Pawlicki zijn eerste opwachting in de miniserie Rembrandt & Ik, onder regie van Oscarwinnares Marleen Gorris. De acteur heeft daarna één van de hoofdrollen vertolkt in Gerede Twijfel bij omroep MAX. In het seizoen 2015 zal hij zijn solo ‘Dank Zij de Oorlog’ doorspelen in diverse theaters in Nederland. De tekst van de voorstelling heeft als basis gediend voor een binnenkort te verschijnen boek bij uitgeverij AMBO ANTHOS. Van februari 2015 tot 2018 had hij een maandelijkse column op Jonet.nl.

Pawlicki toert momenteel met DNA, PAX: Mama samen met acteur Sabri Saad El Hamus, met een tekst van schrijver Arnon Grunberg. Vanaf het volgende culturele seizoen zal hij te zien zijn bij Max Tak met Pudding Tarzan, onder regie van Hans Thissen. Pawlicki was tussen 2015 en 2018 columnist voor Jonet.nl.