Roland Vos

is hoofd Horeca bij het JCK en zelfstandig organisator van evenementen. Roland Philip Vos (Den Haag,1964) belandde ongeveer veertig jaar geleden in de horeca in Amsterdam en al snel begon hij met een eigen koosjer cateringbedrijf. Op dit moment neemt hij niet meer actief deel in het bedrijf en richt hij zich op het organiseren van evenementen voor zowel de particuliere, maatschappelijke als zakelijke markt. Vos is expert op het gebied van kasjroet ook al is hij zelf niet religieus.

Vanaf zijn zestiende heeft Roland Vos in diverse besturen en organisaties gezeten. In zijn studietijd werd hij bestuurslid van Ijar – de Joodse studentenvereniging. Ook was hij medeoprichter van Joodse jongerenorganisatie Sjoeche en activist voor Joden in de Sovjet-Unie. Inmiddels is Vos circa twintig jaar bestuurslid van Amstelveen Oranje (het plaatselijke Oranje comité), waar hij mede verantwoordelijk is voor een deel van de activiteiten op en rond Koningsdag, de 4 mei-herdenking en 5 mei-viering. Ook heeft hij ruim tien jaar meegeholpen als ‘cateringcommissie’ bij de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Amsterdam.

Dankzij zijn jarenlange ervaring in de zowel Joodse als niet-Joodse food-, party- en evenementenwereld en in zijn gigantische netwerk, valt er voor Vos altijd wel wat te beleven en gebeuren er vaak bijzondere dingen die het delen waard zijn in columns. Ook helpt hij anderen graag, iets wat hem is meegegeven en aangeleerd door zijn ouders. Naast zijn werk houdt Vos zich momenteel bezig met diverse onbezoldigde projecten bij verschillende Joodse organisaties. Tevens is hij bij verschillende vrijwilligersinstellingen als adviseur actief. Hij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.