Handtekeningenactie CIDI voor stedenband gehackt

Tweakers

Een online petitie die zich uitsprak voor de aangekondigde stedenband van Amsterdam met Tel Aviv is donderdag uit de lucht gehaald door hackers. Het CIDI had de handtekeningenactie opgezet met de titel: Amsterdam, zeg JA tegen de stedenband met Tel Aviv. Toen er ongeveer 1.200 digitale handtekeningen binnen waren, viel de petitie uit en was het gedaan. Vanaf dat moment werden er handtekeningen gewist. ‘De makers merkten dit te laat en hebben de petitie gesloten waardoor de link die wij u stuurden helaas niet meer werkt’, aldus de organisatie in een mail aan haar vrienden.

Sinds kort regent het waarschijnlijk mailtjes bij de griffie van de gemeenteraad, het CIDI heeft haar vrienden opgeroepen om hun mening over de voorgenomen stedenband met Tel Aviv per mail kenbaar te maken aan de raad. Zo worden eventuele hackers omzeild. Intussen hebben anderen via Facebook en per mail eigen petities opgezet. Het is de bedoeling om de raad van Amsterdam alsnog te bewegen om vóór het voorstel van een stedenband met de Israëlische stad te stemmen. Ook een samenwerkingsverband met de stad Ramallah in de Palestijnse gebieden hoort daarbij. Inmiddels blijkt dat een meerderheid van de raad tegen het plan is.

In Amsterdam ontstond eerder al commotie rond de plannen. Zo wil oppositiepartij GroenLinks niet dat deze doorgaan omdat Tel Aviv symbool zou staan voor intolerantie en het schenden van mensenrechten. Een bonte stoet van zo’n honderd pro-Palestijnse activisten trok donderdagavond naar de Stopera – het stadhuis – om tegen de plannen te demonstreren. Insprekers en demonstranten maakten de commissievergadering van de raad nagenoeg onmogelijk. Uiteindelijk trok coalitiepartij SP haar steun voor de plannen in. Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) is en blijft een warm voorstander van de stedenband. Het is nu aan hem om met de PvdA-fractie – ook tegen – te gaan praten. Op 1 juli stemt de raad definitief over het plan [bl].

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Handtekeningenactie CIDI voor stedenband gehackt