‘Harry Potter’ en andere Britten tegen BDS

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Zeker 150 bekende Britten, waaronder de auteur van de Harry Potterboeken J.K. Rowling, keren zich in een handtekeningenactie tegen de beweging Boycot Desinvesteren en Sancties (BDS). Deze club vindt Israël een Apartheidsstaat en wil dat het land geboycot wordt en sancties krijgt. De beweging groeit al enige tijd, met name in de culturele sector in Europa. De 150 Britten publiceerden hun actie met brief in de krant The Guardian.

Onder hen, die de petitie tegen BDS hebben getekend, zijn auteur Hilary Mantel, presentator en schrijver Simon Schama, en activiste Loraine da Costa. In een bijbehorende brief maken de prominenten hun mening kenbaar. Ze gaan in op het pleidooi van Britse artiesten zoals Roger Waters, de zanger van de groep Pink Floyd, die niet in Israël wil optreden en anderen oproept hetzelfde te doen. ‘Culturele boycots tegen Israël zijn veroordelend en discrimineren juist. Ze brengen de vrede niet dichterbij’, aldus de bekende Britten in hun brief.

De populariteit van BDS is in de afgelopen tijd in Europa toegenomen. De beweging wil dat artiesten en bedrijven Israël mijden omwille van het conflict met de Palestijnen. Verschillende directeuren van Europese festivals en culturele instellingen zijn al meegegaan met de mening van BDS. Weer andere directies kondigden een boycot van Israëlische (en soms zelfs Joodse, niet-Israëlische) artiesten aan, maar krabbelden terug na publieke verontwaardiging.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » ‘Harry Potter’ en andere Britten tegen BDS