Hartvormige komkommer uit Israël

beeld: agf.nl
beeld: agf.nl

De teelttechniek houden zij voorlopig voor zichzelf, maar het is niet uitgesloten dat er met mallen gewerkt wordt, net als bij de teelt van vierkante watermeloenen in Japan. Ein-Yahav is een coöperatieve landbouwgemeenschap in de zuidelijke regio Arava. In het droge woestijnklimaat wordt een aantal Israëlische specialiteiten geteeld, waaronder komkommer, paprika en watermeloen.

“We willen met meerdere vormen gaan werken en deze vormen toepassen op verschillende soorten komkommers,” zegt landbouwkundige Rami Sade enthousiast. “We telen deze komkommers nu 3 maanden. Er is veel vraag naar.” Sade vertelt dat de technologie vanuit Spanje in Israël is gekomen en dat de komkommers al verkrijgbaar zijn in supermarkten in Israël en Europa. Makkelijk te vinden zij ze echter niet, omdat er slechts kleine volumes worden geteeld: “Op dit moment telen we een paar honderd kilo per week. Dat is niet veel.”

Bron: AGF.nl

Categorie:

Home » Nieuws » Wetenschap en digitaal » Hartvormige komkommer uit Israël