Heemstede krijgt eerste herdenking Joodse slachtoffers

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Dat kondigt de Stichting Joods Monument Heemstede aan in een persbericht. De ceremonie wordt op 8 april gehouden in het gemeentehuis van het Noord-Hollandse dorp. Het is zoals gezegd voor het eerst dat er in Heemstede zo’n herdenkingsbijeenkomst komt. Tot voor kort was het namelijk nog steeds onduidelijk hoeveel Joodse medeburgers er in de oorlog vermoord zijn; de bestaande lijst was incompleet.

Echter, vorig jaar richtten een aantal Heemstedenaren de Stichting Joods Monument Heemstede op. Het bestuur vond de situatie rond de incomplete lijst van Joden onaanvaardbaar en zette een eigen onder zoek in. Zodoende is de lijst nu wel compleet en kan er alsnog een herdenking komen. De stichting hoopt dat zoveel mogelijk nabestaanden en bekenden van de slachtoffers naar de plechtigheid kunnen komen om hun overledenen een laatste eer te bewijzen.

Tijdens de herdenking, waarbij rond de honderd mensen worden verwacht, wil de stichting beginnen met het inzamelen van donaties voor een Joods monument in Heemsteden, waarmee de 160 Joodse gevallenen een permanente gedenkplek krijgen.

Categorie:

Home » Nieuws » Heemstede krijgt eerste herdenking Joodse slachtoffers