Intel investeert 5 miljoen dollar in Israëlisch onderwijs

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Topman Paul Otellini was onlangs op werkbezoek in Israël en kondigde zijn samenwerking met het Israëlische Ministerie van Onderwijs aan. Het initiatief is opgezet om het aantal studenten met een bachelor in wetenschap en technologie te verdubbelen.

De investering zal aan 25 scholen in het zuiden van Israël worden aangeboden, waaronder een school in het Bedoeïen dorp Hura . Daarnaast zal Intel specialisten inzetten om studenten gedurende zes jaar te begeleiden, onder andere door middel van bezoeken aan de technische ontwikkelingscentra van Intel. “Israël is al lange tijd wereldwijd voorloper in technologische ontwikkeling. Sommige van onze meeste geraffineerde ingenieurswerk komt hier vandaan”, aldus Otellini.

Tijdens een ontmoeting met Shimon Peres overhandigde Otellini de president de kleinste microchip van Intel, een product van Israëlische ontwikkeling. Otellini: “Onze samenwerking met Israël is er één van lange termijn. We zijn de grootste particuliere werkgever in Israël en willen daarom hier investeren om zo de economische kracht van het land te behouden.”

Bron: jpost.com  

Categorie:

Home » Cultuur » Media » Intel investeert 5 miljoen dollar in Israëlisch onderwijs