Israëlische Arabieren stemmen op Joodse partijen’

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

“We zijn wanhopig. Iedere keer dat we onze Arabische vertegenwoordigers in het parlement kiezen, houden ze zich alleen maar bezig met de Palestijnen op de Westbank, echter niet met de Arabische burgers van Israël”, zegt Dzjamal Chadzj uit Tamra.

Bij de laatste verkiezingen in 2009 maakte van de 950.000 stemgerechtigde Arabieren in Israël slechts de helft van zijn stemrecht gebruik. Van hen stemde zestig procent (285.000) op Arabische parlementsafgevaardigden. De resterende veertig procent van de Arabische burgers heeft op Joodse partijen gestemd. Dit duidt er volgens de centrumrechts Israëlische krant Maariv op dat de Arabische bevolking de Arabische politici niet vertrouwt. Aan de komende verkiezingen van 22 januari zullen nog minder Arabieren meedoen.

Volgens de Arabische advocaat Fuad Hatib zijn Israëls Arabieren de Arabische parlementsafgevaardigden zat. “Arabische politici zitten al tien jaar in het Israëlische parlement en hebben helemaal niets gepresteerd. Bovenaan hun agenda zou het sociaaleconomische welzijn van de Israëlische Arabieren moeten staan en het Palestijnenprobleem pas op de zesde plaats. Alleen zo worden meer Arabieren ertoe aangemoedigd om te gaan stemmen.”

Bron: ejbron.wordpress.com
 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Israëlische Arabieren stemmen op Joodse partijen’