Joe Biden omarmd door liberale Joden Amerika

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De Amerikaanse vice-president Joe Biden is goed ontvangen bij de Biennial of the Union for Reform Judaism, een overkoepelende tweejaarlijkse bijeenkomst van de liberale Joden in de VS. Hij had kritiek op het nederzettingenbeleid van Israël en kreeg daarvoor veel bijval en applaus uit de zaal. Verder beloofde hij dat de Amerikaanse regering haar uiterste best gaat doen om te voorkomen dat Iran een atoombom bouwt. Ook daarop ontving hij groot applaus.

Biden onderkende dat er een verschil van mening is tussen de Amerikaanse regering en die van Israël waar het gaat om de nederzettingenpolitiek en de nucleaire deal met Iran. Maar hij hield de vijfduizend aanwezigen in Orlando voor dat ‘de kern van ons verbond zo hard is als staal’. Daar kan geen enkele president of premier aan sleutelen, aldus Biden. De vice-president benadrukte verder dat de sancties tegen Iran snel terugkomen als duidelijk wordt dat het land zijn afspraken niet nakomt of vals speelt. ‘We zullen nooit toestaan dat Iran een nucleair wapen zal hebben. Punt uit’, aldus de politicus.

In de afgelopen maanden was er veel te doen om het akkoord dat de internationale gemeenschap sloot met Iran. In ruil voor het opheffen van de economische sancties tegen het land, zal het regime in Teheran ervan afzien om een atoombom te maken. Ook zal ze internationale atoominspecteurs toestaan in haar kernreactoren. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is echter bevreesd, dat de Iraniërs zich niet aan hun afspraken zullen houden en in het geniep alsnog een bom bouwen, die gebruikt zal worden om zijn land van de kaart te vegen. In zijn pleidooi tegen het akkoord staat Netanyahu internationaal gezien zo goed als alleen.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Joe Biden omarmd door liberale Joden Amerika