Jong Oranje met grote staf naar Beloofde Land

Met een uitgebreide staf van twintig personen is Jong Oranje vertrokken naar Israël. Bondscoach Cor Pot heeft een aantal stafleden van collega Louis van Gaal van het ‘grote’ Nederlands elftal meegekregen. Zo behoren inspanningsfysioloog Jos van Dijk, video-analist Max Reckers en de scouts Edward Metgod en Marcel Bout tot de riante begeleidingsstaf.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en manager technische zaken Mo Allach gaan namens de KNVB ook naar Israël. Van Gaal heeft al laten weten naar het jeugd-EK te komen als Jong Oranje de groepsfase overleeft. De bondscoach gaat eerst met het Nederlands elftal naar Indonesië en China voor twee oefeninterlands op 7 en 11 juni.

Jong Oranje bereidt zich deze week in Haifa voor op het EK. Volgende week maandag betrekken Pot en zijn spelers het basiskamp in Tel Aviv. De Europees kampioen van 2006 en 2007 speelt in groep B tegen Duitsland (6 juni), Rusland (9 juni) en Spanje (12 juni). De kansen van de jonge Oranjespelers worden hoog ingeschat. Gisteren stapte de hele ploeg op het vliegtuig naar het Beloofde Land.

Bron: De Gelderlander

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » Jong Oranje met grote staf naar Beloofde Land