Joodse man aangevallen in Berlijn, ondanks bestand nog veel anti-Israël-demo’s in Westen

YouTube

In Berlijn is aan Joodse man op straat aangevallen door drie voorbijgangers. Hij werd antisemitisch beledigd en hard geslagen. Het gebeurde in het stadsdeel Schöneberg. De man (41) droeg zichtbaar een kippa en werd met een vuist in het gezicht geslagen. Het drietal ging er vandoor en de politie was te laat om ze op te pakken. Momenteel wordt naar hen gezocht. Het Joodse slachtoffer werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij momenteel herstellende is. Overal in het Westen waren weer anti-Israël-demonstraties met anti-Joodse uitingen. In New York werd een Joodse voorbijganger in elkaar geslagen door pro-Palestijnse demonstranten.

Prenzlauer Berg
Eerder op vrijdag was het al raak in het stadsdeel Prenzlauer Berg. Een 26-jarige vrouw waarschuwde de politie op Helmholtzplatz vanwege antisemitische en anti-Israëlische leuzen door jongeren. De vrouw, die een Joodse achtergrond had en zich aangeslagen en beledigd voelde, filmde de schreeuwpartij. Met de beelden werd een dronken zestienjarige amokmaker geïdentificeerd, aldus de politie op zaterdag. De jongen moet zich verantwoorden voor vermoedelijke belediging met een antisemitische achtergrond. Het onderzoek hiernaar wordt uitgevoerd door de Duitse recherche.

Corbyn actief
Niet alleen in Duitsland, maar ook in Groot-Brittannië waren weer ongeregeldheden waarbij antisemitisme om de hoek kwam kijken. Op demonstraties in Londen werden opnieuw anti-Joodse uitingen gedaan. Ook reden mensen met Palestijnse vlaggen uit het autoraam door de straten terwijl ze de Israëlische vlag achter de auto aan over de grond sleepten. Het leverde veel commentaar en verontwaardiging op social media op. Op demonstraties werd Israël vergeleken met nazi-Duitsland en het beleid tegenover Hamas met de Sjoa. Ook zou volgens de demonstranten Netanyahu Hitler ruimschoots ‘inhalen’. Labour-prominent Jeremy Corbyn en zijn rechterhand John McDonnell hielden toespraken.

Aanval op Times Square
In de Verenigde Staten waren veel mensen boos vanwege een nieuw antisemitisch incident. In New York werd een 29-jarige Joodse voorbijganger aangevallen toen hij langs een anti-Israëlische demonstratie op Times Square liep. De aanvallers sloegen het slachtoffer, dat een kippa droeg, neer. Ze schopten hem, bespoten hem met pepperspray en sloegen hem met een kruk. Er waren ook antisemitische uitingen. De politie kon één verdachte (23) aanhouden. Gouverneur Andrew Cuomo en burgemeester Bill de Blasio veroordeelden de aanval en zeiden dat antisemitisme in New York niet zal worden getolereerd. Ook prominente parlementsleden in het Amerikaanse Congres waren geschokt.

Aanval op ‘de Joden
Sinds het uitbreken van de mini-oorlog tussen Israël en terreurgroep Hamas zijn overal in het Westen pro-Palestijnse demonstraties gehouden waarbij demonstranten zich antisemitisch uitten. Er waren incidenten in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en andere Europese landen. Ze liepen uiteen van anti-Joodse leuzen waarbij werd opgeroepen Joden te doden tot een auto-optocht door een Joodse buurt in Londen waarbij met megafoons werd opgeroepen Joodse dochters te verkrachten. In Nederland en Duitsland zijn Joodse doelen aangevallen, en in Canada werd een Joodse man met kippa belaagd. In New York gingen Arabieren en Joden met elkaar op de vuist. Het valt op dat vrijwel alle daders en migratie- en of islamitische achtergrond hebben.Lees ook:
Britse premier Johnson veroordeelt oproep ‘dochters van de Joden te verkrachten’

“Fuck de Holocaust! Fuck de Joden! Verkracht hun dochters!” riepen de demonstranten met megafoons vanuit hun auto’s, terwijl ze door St John’s Wood reden. De persoon die alles heeft gefilmd wil anoniem blijven. Hij vertelde de BBC dat hij begon te filmen toen vanuit zijn huis ‘buitensporig getoeter’ hoorde.

Categorie: |

Home » Nieuws » Joodse man aangevallen in Berlijn, ondanks bestand nog veel anti-Israël-demo’s in Westen