Kledingzaak in Antwerpen ‘verkoopt niet aan Joden’

Het stadshuis van Antwerpen met het beeld van Brabo (beeld: wikipedia)
Het stadshuis van Antwerpen met het beeld van Brabo (beeld: wikipedia)

Een vrouw in België heeft een klacht ingediend bij de politie omdat een winkel niet zou verkopen aan Joden, dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. De Joodse vrouw mocht volgens haar zeggen in een kledingzaak op de De Keyserlei in de Vlaamse stad niets kopen. Volgens de Turkse eigenaar van de winkel is het hele verhaal echter onzin. De dame, een moeder van vier, verliet geschokt de winkel en is naar de politie gestapt. De winkelier zegt nu over het voorval juist: “Integendeel, we hebben zeer veel Joodse klanten”.

De lokale politie bevestigt de aangifte. “Er werd een proces-verbaal opgesteld en dat werd overgemaakt aan het parket. De zaakvoerder zal op een later tijdstip worden uitgenodigd voor verhoor”, zegt woordvoerster Veerle De Vries. Er is inmiddels door het parket in Antwerpen een onderzoek geopend.

Er is inmiddels ook een filmpje opgedoken waar met een verborgen camera bij de winkel wordt gefilmd door het Joodse blad Joods Actueel, die poolshoogte gingen nemen bij de winkel. Michael Freilich van Joods Actueel, die bij de winkel filmde zegt over deze opname: “Het is duidelijk dat het woord ‘protesteren’ gebruikt wordt.” [bl]

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Kledingzaak in Antwerpen ‘verkoopt niet aan Joden’