Kosjer nasjen: champagne…!

Jigal Krant en Roland Vos (beeld: Youtube).
Jigal Krant en Roland Vos (beeld: Youtube).

Jigal Krant, journalist en presentator van de tv-show ‘De kosjere hamvraag’, is te gast bij kosjere cateraar Roland Vos. Samen proeven ze twee mousserende wijnen. Het gaat om een kosjere cava en prosecco. Deze wijnen lenen zich prima voor Oud en Nieuw, en zijn onder meer gekookt, waardoor ze een kasjroetstempel hebben gekregen. Dit is een kosjere goedkeuring van rabbijnen.

Krant stelt vast dat de dranken vrij zuur zijn en maakt daarom een top-3 zonder eerste plaats. “Op drie komt de cava en op twee de prosecco”, aldus de culinaire kenner. Goede mousserende wijnmakers hebben geen kosjer nodig voor hun afzet, zo is het idee onder Krant en Vos. De cateraar sluit zich bij Krants analyse aan, maar wil wel een top-2 maken. “Voor mij komt de cava op de tweede plaats en de prosecco op de eerste plek”, aldus Vos.

Met een goed lachaim klinken de twee op het nieuwe jaar, 2015, dat komen gaat. Niet te verwarren natuurlijk met het Joodse nieuwjaar, dat afgelopen najaar al is gevierd. Jonet wil vanaf deze plek de bezoekers bedanken voor het enthousiasme over onze rubriek Kosjer Nasjen. Ook namens Roland Vos. In het komende jaar gaan we door met deze succesvolle formule. 

Categorie:

Home » Cultuur » Culinair » Kosjer nasjen: champagne…!