Kosjer Nasjen: Oranjegebak!

Youtube

Kosjere cateraar Roland Vos ging met Jonet-columnist en journaliste Naomi Italiaander naar Den Haag om kosjer oranjegebak te proeven. Voor de deur van paleis Noordeinde – het werkpaleis van koning Willem-Alexander – proefden de twee zeker drie verschillende kosjere oranjegebakjes. De belangstelling van de toeristen was groot.

Voor hen lag gebak van Laromme, Langerhuize en de bakkers van Vos Kosjer Catering. “Ik vind de gebakjes van Laromme het lekkerst’, zegt Italiaander terwijl de zon schittert op het gebak. “Het smaakt anders dan de andere gebakjes. Ik proef grapefruit en dat is wel erg origineel”. Vos is het daar niet mee eens. Zijn voorkeur gaat uit naar de taart die Langerhuize gemaakt heeft. “Die is lekker vol van smaak. Je proeft de sinaasappels en mandarijnen heel duidelijk. Nee, die bittere smaak van grapefruit is voor mij een beetje een onaangename verassing”.

Vos is bestuurslid van Amstelveen Oranje, de oranjevereniging in de gemeente Amstelveen. Als fan van het koninklijk huis verzorgt hij ieder jaar kosjere en niet-kosjere gebakjes voor de bejaardentehuizen van Amstelveen. ‘Dat is altijd een feest om te doen”. Vorig jaar liet Jonet zien hoe de kosjere gebakjes werden gemaakt. In het kader daarvan is de rubriek Kosjer Nasjen ontstaan. Om de eerste verjaardag van de rubriek te vieren, ging Vos speciaal met maker Kemal Rijken naar Den Haag. Vos: “Deze gebakjes zijn daarom gemaakt voor deze proeverij, maar ze zijn nergens in de winkel te koop. Ik wil hierbij alle bakkers die meededen hartelijk bedanken” [dv].

Categorie:

Home » Cultuur » Culinair » Kosjer Nasjen: Oranjegebak!