Larry David steelt de show als Bernie Sanders

Youtube (dv)

De populaire Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders heeft in de laatste aflevering van het komische tv-programma Saturday Night Live een bijzonder optreden gehad. In de show werd het eerste Democratische presidentsdebat nagespeeld. Sanders werd gespeeld door de Joodse acteur Larry David, die bekend is van zijn rollen in films van regisseur Woody Allen.

Sanders werd neergezet als een oude, Joods-Amerikaanse opa die veel te veel klaagt. Niets is goed, maar uiteindelijk sluit Sanders vrede met Hillary Clinton (alias actrice Kate McKinnon) zodat hij volgend jaar kandidaat kan staan voor het vice-presidentschap. Het optreden is in de Amerikaanse media goed ontvangen. Zo werd door tv-recensenten gesproken van ‘een hilarisch goed stukje humor’. De echte Bernie Sanders is momenteel één van de grootste concurrenten van Clinton in de race voor de Democratische nominatie. Hij maakte er onlangs geen geheim van dat zijn Joodse achtergrond bij hem de doorslag gaf om de politiek in te gaan.

Saturday Night Live is al decennia een populaire tv-show in de Verenigde Staten. Acteurs voeren elke week komische sketches op die bijna altijd gaan over de actualiteit. Het is een lange traditie om presidentskandidaten op de hak te nemen in aanloop naar de presidentsverkiezingen. In Nederland zijn vergelijkbare shows te zien zoals Koefnoen of, in het verleden, Kopspijkers. Ook daar worden en werden politici en andere prominenten komisch neergezet door acteurs.

Bekijk het optreden van Larry David als Bernie Sanders hier:

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Showbizz » Larry David steelt de show als Bernie Sanders