Dé online community van Joods Nederland. 8 Heshvan 5779 · 17 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
De Hond en Blok te zien in ‘Verborgen verleden’

Peiler Maurice de Hond en presentatrice Dieuwertje Blok zijn binnenkort te zien in het tv-programma Verborgen verleden van de NTR. Beide bekende Joodse Nederlanders gaan dan op zoek naar hun familiegeschiedenis. Het programma komt vaak met onthullingen waar de deelnemers zelf niets tot weinig van afweten. De moeder van Blok heeft een Joodse achtergrond. Wat is daarvan nog te achterhalen? En hoever gaat de Schiedamse tak van haar vader terug? Op 5 januari kunnen de kijkers op deze vragen een antwoord krijgen. Blok presenteerde vroeger onder andere de 5 Uur Show en presenteert tegenwoordig het Sinterklaasjournaal.

Een paar weken later is het de beurt aan Maurice de Hond, die velen kennen als statistisch onderzoeker en brenger van de laatste politieke opiniepeilingen. De Hond weet veel van zijn Joodse familiegeschiedenis, maar zou graag nog meer willen weten en deed mede daarom mee aan het tv-programma. Zo is hij nog op zoek naar het antwoord op de vraag: waar komen mijn Joodse voorouders nou echt vandaan? Op 2 februari zullen de kijkers het weten wanneer zijn aflevering aan de beurt is. Maurice de Hond is tevens de vader van stand-upcomedian en Jonet-columnist Marc de Hond.

Het nieuwe seizoen van Verborgen Verleden is alweer het tiende op rij, dit keer om 21.05 uur op NPO2. Wederom is het gelukt om met een zestal boeiende persoonlijkheden verrassende verhalen te vinden over hun familiegeschiedenis. In deze reeks zijn naast Dieuwertje Blok en Maurice de Hond ook kosmonaut André Kuipers, presentatrice Irene Moors, cabaretier Richard Groenendijk en dj Armin van Buuren te gast. De show is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? en wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X