Nasrallah: ‘Ik heb geen kanker’

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Al enige dagen gontste het van de geruchten dat de leider, die de sji’itische Hezbollah-terreurbeweging al meer dan twintig jaar voorgaat, ziek zou zijn. Immers, hij was al weken niet meer in het openbaar verschenen. Analysten gingen er van uit dat Nasrallah zich in Iran liet behandelen tegen kanker. Zo zou hij daar door Iraanse en Venezuolaanse artsen zijn behandeld. Maar van dit alles blijkt nu niets waar, zo luidt het.

“De geruchten die de afgelopen dagen te ronden gingen, hebben mij ertoe bewogen om nu op televisie te komen en deze tegen te spreken”, aldus Nasrallah, terwijl hij live een publiek toesprak. “Er is momenteel een media-hetze aan de gang tegen Hezbollah.” Ook ontkende hij een andere bewering dat zijn organisatie met het Syrische leger van Bashar al-Assad in Syrie zou vechten tegen soenitische strijders. “Ik kan bevestigen dat dit allemaal onwaarheden zijn. Het is zelfs zo dat soenitische rebellen momenteel in Libanon sji’itische dorpen plat branden. Bewoners van onze grensdorpen wapenen zich nu al.”

Een ander gerucht dat de tweede man van Hezbollah, Naim Qassem, zou zijn gedood klopt volgens de leider ook niet. Nasrallah: “Die geruchten uit de Libanese media zijn vals. Als er nieuwe geruchten zijn, dan zien jullie mij weer terug.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Nasrallah: ‘Ik heb geen kanker’