Nasrallah: ‘Wij zijn niet bang voor oorlog’

Beeld: Youtube
Beeld: Youtube

“We willen geen oorlog, maar we zijn er niet bang voor en moeten een keuze maken tussen oorlog en vrede. Israël moet dat ook doen”, zei Nasrallah vrijdag tijdens een grote bijeenkomst van Hezbollah in Libanon. “Wij hebben geen angst voor oorlog en zullen er niet voor terugdeinzen indien het eenmaal zover is. We zullen onoverwinnelijk zijn, met Gods wil”, aldus Nasrallah. Hij feliciteerde de onlangs omgekomen ‘martelaren’ van Hezbollah in Syrie en noemde Israël ‘een tumor en bacterie van corruptie’.

De speech werd gehouden als inhoudelijke reactie op de aanval van Hezbollah-strijders op Noord-Israël, afgelopen week. Twee Israëlische soldaten kwamen om toen hun voertuig door een Hezbollah-raket werd geraakt. Israël beantwoordde deze aanval met artilleriebeschietingen, waarbij een Spaanse Unifil-militair werd gedood. De aanval van Hezbollah was een antwoord op een Israëlische luchtaanval op Hezbollah-doelen in Syrië, twee weken geleden. Daarbij kwamen zes Hezbollah-strijders en een Iraanse generaal om. Nasrallah prijst hen nu als ‘martelaren’ die in het paradijs zouden zijn.

Ondanks dat Nasrallah – die bekend staat om zijn fanatieke en lange toespraken – afgelopen vrijdag vuur spuwde, ziet het er niet naar uit dat zijn terreurorganisatie en Israël een oorlog met elkaar aan zullen gaan. De Israëlische minister van Defensie verklaarde donderdag nog dat beide partijen contact onderhouden via de Unifil-vredesmacht. Via die lijn heeft hij gehoord dat Hezbollah niet op nieuwe gevechten uit is. In het grensgebied lijkt de rust te zijn teruggekeerd. Daar komt bij dat Hezbollah bijna al zijn krachten richt op Syrië, waar het meevecht met de troepen van dictator Bashar al-Assad. In 2006 vochten Israël en Hezbollah al eens een oorlog uit [bl].

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Nasrallah: ‘Wij zijn niet bang voor oorlog’