Nieuw bloed voor Young Amos

Het nieuwe bestuur van Young Amos
Het nieuwe bestuur van Young Amos

Het nieuwe, jonge en enthousiaste Young Amos-bestuur dat staat te popelen om Joodse jongeren op een gezellige, toegankelijke en leerzame wijze bij elkaar te brengen. ‘Uiteraard geheel volgens halachische en traditionele wijze’, zo stelt het bestuur in een persbericht. Ook willen zij jongeren wegwijs maken in sjoel en binnen het Jodendom, omdat er nog best wat vragen en onduidelijkheden onder Joodse jongeren zijn. Vragen als: Waarom gaan mensen staan zodra er bepaalde brachot en teksten worden opgelezen? Waar koop ik de beste soefganiot van het land? Wanneer is het hebben van seks een mitzwah? Wat is de reden dat we anno 2014 nog steeds niet rijden met shabat? Waar zijn toch al die andere joodse jongeren van Nederland en waar kan ik ze ontmoeten?

Het nieuw gevormde Young Amos-bestuur wil op dit soort vragen door middel van activiteiten antwoord geven. Inmiddels zijn bestuursleden Yair van der Sluis, Chaim Benistant, Chaja Jacobs, Avigal Brilleslijper, Daniel Meijer en Chantal Fridman volop bezig met het brainstormen over activiteiten (ook in de mediene). Met het organiserenl van maaltijden, lezingen, weekendjes weg en dagactiviteiten hopen zij Joodse jongeren op een positieve en gezellige manier het Jodendom laten ervaren. Ook komen er eventuele uitwisselingen met Joodse gemeentes in het buitenland. ‘Uiteindelijk maakt het niet uit waar je op de wereld bent; unity is key. Want waar zij allen het over eens zullen zijn, is dat als je vraagt of ze zich Joods voelen, eenieder dat volmondig zal beamen’.

Twee jaar na de oprichting van Amos is Young Amos ontstaan vanuit de gedachte dat er te weinig binnen de Joodse gemeente te doen was dat geschikt zou zijn voor alle verschillende Joodse jongeren. Het gaat zowel om jongeren die slechts met Jom Kipoer naar sjoel gaan als om de groep die elke sjabbes in sjoel is. ‘We doelen op activiteiten waarbij gezelligheid wordt gecombineerd met religie en educatie. Hoe je zoveel mogelijk bier naar binnen kan werken hoeven wij ze niet te leren, maar afleren is ook niet dat we bedoelen met educatie’, aldus het bestuur.

Het nieuwe bestuur zou graag een oproep doen: ‘Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en op zoek naar jiddishe gezelligheid? Kom dan langs bij een van onze activiteiten. Maandelijks zullen we via onze Facebook-pagina een newsflash uitbrengen met de activiteiten van de maand, belangrijke mededelingen, bespreken we de parasja met Jasja in Parajasja, lichten we de ins en outs van ‘judaism around the globe’ toe en laat Mojshele je weten wat de sterren zeggen over jouw toekomst. Mocht jijzelf nog leuke ideeën of wensen hebben, laat het ons weten en wellicht word jij dan eregast op een van onze activiteiten’ [bl].

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Nieuw bloed voor Young Amos