Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Deel dit bericht op
facebook of twitter
Meer uit categorie
Tech en digitaal

Gerelateerd
Persoonlijke gegevens achter antisemitische tweets openbaar

Ook gebruikers die racistische tweets verzenden kunnen dit niet langer op anonieme basis doen. Deze uitspraak deed de rechtbank in Parijs in een zaak van de Unie van Joodse Studenten in Frankrijk (UEJF) tegen Twitter. Een tijd lang werden er berichten verspreid via het sociale medium via de hashtag #unbonjuif (een goede Jood) en #unjuifmort (een dode Jood). De Joodse studenten wilden dat Twitter de gegevens van deze gebruikers openbaar maakte, maar ze kregen lange tijd geen gehoor aan hun oproep.

Een brief naar het Amerikaanse hoofdkantoor van Twitter zorgde ervoor dat honderden antisemitische tweets werden verwijderd. Dat werkte maar even. Omdat de teksten bleven verschijnen en de teksten steeds extremer werden, besloot het UEJF om samen met andere organisaties naar de rechter te stappen. Uiteindelijk met succes.

Privacy staat hoog in het vaandel bij Twitter, dus het vrijgeven van informatie van gebruikers ligt erg gevoelig. In principe weigeren ze elk verzoek tot openheid. Ze hebben vijftien dagen de tijd om hun beleid aan te passen. Als ze zich hier niet aan houden, zal er een boete van duizend euro per overschreden dag volgen. (LvdA) 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X